5 redenen om te kiezen voor duurzame steenschotten uit azobé

Wist je dat steenfabrieken vers gebakken stenen of betonblokken laten afkoelen en uitharden op houten steenschotten? De ruwte en de warmte van de stenen geven tijdens dat droogproces de typisch verweerde look aan de steenschotten. Dat maakt van steenschotten een gewild, mooi en duurzaam recyclageproduct. 

Steenschotten zijn niet alleen bijzonder karakteristiek, ze zijn ook enorm veelzijdig. Ze lenen zich perfect om te upcyclen tot een terras, vlonder, tuinschutting, paardenstal, vloer, tafel, tuinmeubilair, gevelbekleding… Je kan er werkelijk alle richtingen mee uit, wat meteen verklaart waarom recuperatiesteenschotten steeds meer aan populariteit winnen in de circulaire bouw. 

Inspiratie opdoen? Klik dan hier
Goesting om erin te vliegen? Als online shop voor gerecycleerd hout bieden wij hoogwaardige steenschotten uit azobé aan. Een uitstekende keuze als je circulair bouwen belangrijk vindt. Bestel ze hier makkelijk en snel, of lees hieronder waarom een steenschot uit azobé zo’n fantastisch mooi, duurzaam én dankbaar recuperatiemateriaal is. 


Waarom kiezen voor steenschotten uit azobé?

  1. Gerecycleerde azobé steenschotten zijn zeer duurzaam
    Azobé behoort met een duurzaamheidsklasse I-II tot de beste leerlingen van de klas. Steenschotten uit azobé zijn met andere woorden zeer goed bestand tegen schimmels en houtrot. En het is een houtsoort die goed tegen weer en wind kan. Het geknipte materiaal als jij circulair bouwen belangrijk vindt.

  2. Azobé is een zeer sterk hardhout en de steenschotten zijn dus perfect voor buitengebruik
    Ook op het vlak van sterkte-eigenschappen scoort Azobé zeer hoog. Daarom dat men dit hardhout bijvoorbeeld gebruikt voor projecten in open lucht. Denk maar aan sluisdeuren, damwanden en het afwerken van kanaaldijken. Het is dus logisch dat deze recuperatiesteenschotten ideaal zijn voor tuinen, terrassen en buitenvloeren.

  3. Recuperatiesteenschotten uit azobé zorgen voor karakteristiek en authenticiteit 
    De steenfabriek verpakt de steenschotten nat en vochtig in alvorens ze naar ons te verzenden. Naargelang jouw eigen smaak kan je ze reinigen en al dan niet schuren. De ene wilt bijvoorbeeld graag veel cementsluier, de andere wat minder. Jij kiest zelf wat jij het mooiste vindt.

  4. Circulair en creatief: met steenschotten uit azobé is alles mogelijk
    Met zijn sterke en duurzame eigenschappen, kan je met steenschotten uit het hardhout azobé werkelijk alle kanten uit. Je kan ze zowel in je interieur als buiten op je terras, in je tuin of als schutting gebruiken. Ook voor paardenboxen en stallen zijn steenschotten ideaal. In feite zijn er geen limieten, je kan je creativiteit met deze steenschotten volledig botvieren. Stuur ons zeker een foto van het eindresultaat! Hier ontdek je wat anderen er zoal mee maakten.

  5. Ecologisch verantwoorde bouwprojecten? Kies dan voor azobé steenschotten.
    De azobéboom is een loofboom die heel snel groeit. Bij goed bosbeheer wordt er elke 30 jaar gemiddeld één azobéboom per hectare gekapt. Daarmee kan men wereldwijd tegemoet komen aan de vraag: er komen meer Azobébomen bij dan dat er gekapt worden. Door te kiezen voor steenschotten uit azobé, geef je daarenboven de steenschotten na hun gebruik in de steenfabriek een nieuw doel en draag je op die manier bij aan hun levensduurverlenging.

Praktisch
Als online shop voor circulair hout bieden wij met recuphout.be hoogwaardige gerecycleerde azobé steenschotten aan. De belangrijkste zaken in een notendop:
- Een steenschot in Azobé hardhout meet 140 x 110 x 4,5 cm.
- Gewicht van 1 Azobé plaat: 60 à 70 kg.
-Je kan ze hier per stuk bestellen.
- Op zoek naar een lichtere plaat? Bekijk dan eens onze steenschotten uit naaldhout (linken naar infopagina over steenschotten uit naaldhout), die ongeveer 20 kg per plaat wegen.